Μια Ιστορία, ?ένα Παραμύθι

«Μια Ιστορία, ?ένα Παραμύθι»

Στην πόλη και τις ιστορίες της, καθώς και στο μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν την Τετάρτη 31 Μαΐου, μαθητές και εκαπιδευτικοί τεσσάρων σχολείων του νομού μας. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, οι εκπαιδευτικοί των οποίων συνεργάστηκαν  για να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Ήταν μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, και στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων της Ε΄ τάξης από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία πολλών σημαντικών σημείων και αξειοθέατων της πόλης, με παράλληλη προβολή slides. Επίσης, διάβασαν παραμύθια στα Αγγλικά, στα Ελληνικά και στα Ρομανί (διάλεκτος των Ρομά), ζωγράφισαν με βάση τις ιστορίες και πήραν μέρος σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες στο προαύλιο του σχολείου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με καταπληκτικά εδέσματα οι μαμάδες των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα είχε τίτλο «Πες μου μια ιστορία, να σου πω ένα παραμύθι» και εκπονήθηκε στα πλαίσια των καινοτόμων προγραμμάτων των σχολείων με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Αικατερίνη Μαστρογιάννη, εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, Γεώργιο Μούστο και Βαρβάρα Πανά, δασκάλους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, Ευαγγελία Κανούτα, εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, Νίκο Σουφλάκο, Βασιλική Αρσενίου και Κων/νοΧλαπάνα, δασκάλους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων και Άννα Τσιγγοπούλου, εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Μητσιάδη Ευθυμία και η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας,. κ. Καραγκούνη Αικατερίνη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*