Μαθήματα γλώσσας παρέα με? το Θέατρο Σκιών!

Πώς θα μπορούσαν άραγε να «ζωντανέψουν» τα μαθήματα της γλώσσας για τους μικρούς μας μαθητές; Όλοι μας, γονείς και δάσκαλοι, έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές, για το είδος της προσέγγισης που θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιείται κάθε φορά, ώστε οι μαθητές να δομήσουν μια, όσο το δυνατόν, θετικότερη στάση για τη μάθηση. Πώς, όμως, θα μπορούσαν να «ζωντανέψουν» τα μαθήματα στο σχολείο και η «ζωντάνια» αυτή να μετατραπεί σε ευχάριστη εμπειρία και, κατ? επέκταση, σε αποτελεσματικότερη μάθηση και ουσιαστική γνώση;

Στο 1ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Σοφάδων, στα πλαίσια των βιωματικών προσεγγίσεων που επιχειρούνται και για τη φετινή σχολική χρονιά, το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα, «ζωντάνεψε» το μάθημα της γλώσσας και προσέδωσε μια αλλιώτικη χροιά στη μάθηση, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εμπειρία χαράς για τους μικρούς μας μαθητές. Την προσέγγιση πλαισίωσαν κι οι μαθητές του 1ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Σοφάδων.

Ο κ. Χάρμπας συνομίλησε με τους μαθητές, αναλύοντας την έννοια του Θεάτρου Σκιών στην «παιδική γλώσσα»! Εξήγησε στα παιδιά πόσο σημαντικοί υπήρξαν ο Καραγκιόζης και η παρέα του για εμάς τους Έλληνες, τη γλώσσα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Η παράσταση που δόθηκε από τον διάσημο συμπατριώτη μας, όπως ήταν αναμενόμενο, διασκέδασε με το παραπάνω τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Βάιος Κουτής, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου και του 1ου νηπιαγωγείου Σοφάδων, ευχαριστούν θερμά τον κ. Χάρμπα για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμά τους και εύχονται σύντομα να υπάρξει ανάλογη συνέχεια!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*