Σοφάδων γεύσεις, συνέχεια?! «Οι γεύσεις του τόπου μας»

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου ολοήμερου Δημ. Σχ. Σοφάδων επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου δύο ακόμη μεγάλες παραγωγικές μονάδες που έχουν έδρα το δήμο Σοφάδων, στα πλαίσια του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης με τίτλο «Οι γεύσεις του τόπου μας», το οποίο βρίσκεται για τα παιδιά στην τελική του φάση.

Αυτή τη φορά, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εργοστάσιο επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων «Damavant trading Ltd», στη Φίλια. Εκεί, ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής των προϊόντων τομάτας, καθώς επίσης και σε διάφορους χώρους των 17 γραμμών παραγωγής της επιχείρησης, παρακολούθησαν τον τρόπο προπαρασκευής και συσκευασίας «τοματοπροϊόντων» και χυμών, και φυσικά γεύτηκαν πολλά εδέσματα!

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν το οινοποιείο «Φίλια Γή», όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν από κοντά πόσο σημαντική είναι η διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού, η οποία ξεκινά πολύ νωρίτερα στο αμπέλι και στη λεπτομερή φροντίδα των σταφυλιών.

Οι δάσκαλοι του σχολείου, Σεραφείμ Λυρίτσης, Κωνσταντίνος Σακκάς ευχαριστούν θερμά τους επιχειρηματίες και το προσωπικό τους για τη φιλοξενία και την άριστη ξενάγηση που πρόσφεραν στα παιδιά, αλλά και για όσα διέθεσαν στους μικρούς μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*