Σοφάδων γεύσεις?! «Οι γεύσεις του τόπου μας».

Σοφάδων γεύσεις?! «Οι γεύσεις του τόπου μας».

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου ολοήμερου Δημ. Σχ. Σοφάδων επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου δύο μεγάλες παραγωγικές μονάδες που έχουν έδρα στο δήμο Σοφάδων, στα πλαίσια προγράμματος της ευέλικτης ζώνης με τίτλο «Οι γεύσεις του τόπου μας».

Αρχικά, οι μικροί μαθητές επισκέφτηκαν τη μονάδα κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών «Τσιανάβας ΑΒΕΕ», όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής των προϊόντων της επιχείρησης, είδαν τον τρόπο προπαρασκευής και συσκευασίας διαφόρων εδεσμάτων και γεύτηκαν πολλές από τις υπάρχουσες κρεατολιχουδιές!

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν το εργοστάσιο κατασκευής μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων για τη μελισσοκομία «Apitec ? Μ. & Δ. Ευαγγελόπουλος ΑΕΒΕ», όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά πόσο σημαντικά είναι τα εφόδια των μελισσοκόμων, οι οποίοι πασχίζουν όλο το χρόνο με σκοπό να φτάσει στους καταναλωτές το μέλι, η σπουδαία αυτή τροφή.

Οι δάσκαλοι του σχολείου, Σεραφείμ Λυρίτσης και Κωνσταντίνος Σακκάς ευχαριστούν θερμά τους επιχειρηματίες και το προσωπικό τους για την κατατοπιστική ξενάγηση που πρόσφεραν στα παιδιά, αλλά και για όσα πρόσφεραν στους μικρούς μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*