«Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη 16 Δεκέμβρη στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων.

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας. Τσιτώνα Παρασκευής, ετοίμασαν την παράσταση με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με το διακριτικό τίτλο «Ειρήνη. Ένα δώρο για όλους;».

Το πρόγραμμα διήρκησε τρείς μήνες και είχε σκοπό να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, ενεργοποιώντας την κριτική τους σκέψη σχετικά με όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στον κόσμο και έχουν ως κατάληξη τη θλιβερή κατάσταση του πολέμου. Τα παιδιά κλήθηκαν επίσης να αξιολογήσουν τα απλά, καθημερινά πράγματα που θεωρούνται, αλλά δυστυχώς δεν είναι, αυτονόητα για όλα τα παιδιά του πλανήτη. Σκοπός ήταν τα παιδιά να μάθουν να διεκδικούν τα αγαθά αυτά, ως άνθρωποι-μέλη του κόσμου,

όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά για όλους.

Χωρίς αυταπάτες ότι μπορούμε απ τη μια στιγμή στην άλλη ν? αλλάξουμε τον κόσμο, ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε, πως μέσα από την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, και με την καθημερινή μας επαφή και τριβή με τα παιδιά, μπορούμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας την ανάγκη για συνεχή προσπάθεια με σκοπό την πρόοδο, την αγάπη για τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη. «Αν θες ειρήνη, φτιάξε αγάπη», έλεγε ο Ουγκώ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όλοι μας από αυτό!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, Πατέρα Ορέστη Μπούχτη, τη διευθύντρια Α/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μητσιάδη, καθώς και όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στο όνειρό μου

τα παιδιά τραγουδούν

ένα τραγούδι αγάπης,

για κάθε αγόρι και κάθε κορίτσι.

Ο ουρανός είναι γαλάζιος

τα λιβάδια πράσινα.

Και το χαμόγελο είναι

η γλώσσα του κόσμου.

Κι όταν ξύπνησα

αυτό που αντίκρυσα

ήταν ένας κόσμος γεμάτος

Leave a comment

Your email address will not be published.


*