Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μοσχολουρίου (2-3-2016)

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημ. Σχ. Σοφάδων επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Μοσχολουρίου, στα πλαίσια του προγράμματος ευέλικτης ζώνης «Μουσειοαγωγή».

IMG_20160302_114637

Το μουσείο αυτό στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό δίπατο σπίτι στην πλατεία του Μοσχολουρίου, και αποτελεί παλαιότερη οικία, η οποία διαθέτει έντονα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του τόπου. Το συγκεκριμένο κτήριο αποκτήθηκε και αναπαλαιώθηκε για τις ανάγκες της λειτουργίας λαογραφικού μουσείου και η προσπάθεια που καταβλήθηκε για να καταστεί λειτουργικό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς λειτουργεί με την ακάματη προσπάθεια του μορφωτικού συλλόγου του χωριού «Η Άρνη», ο οποίος δραστηριοποιείται πολύ συχνά σε κοινές δράσεις του τόπου μας.

IMG_20160302_102856

Τα πλούσια εκθέματα του μουσείου, που αφορούσαν στην καθημερινή ζωή και τις αγροτικές ασχολίες των κατοίκων της περιοχής, εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι φάνηκαν να ικανοποιούν ποικίλες απορίες τους για τη ζωή των προγόνων τους και τις συνήθειές τους. Ο διευθυντής του σχολείου και η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης ευχαριστούν τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Σταμούλη Σωτήρη, καθώς και τους άμεσους συνεργάτες και μέλη του συλλόγου κ.κ. Κάκο Γεώργιο και Γρίβα Ευθύμιο για την κατατοπιστική ξενάγηση που πρόσφεραν στα παιδιά, αλλά και για τα βιβλία που πρόσφεραν στους εκπαιδευτικούς και στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*